Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

Hilary Erhard Duff (Houston, 1987. szeptember 28.), amerikai(Lizzie McGuire), Duff elkezdte építeni karrierjét a mozifilmiparban is. Legsikeresebb filmjei a Tucatjával olcsóbb (2003), vagy a Csáó, Lizzie! (2004). 2005-ben csaknem 15 millió dollárt keresett. Elindította saját ruhakollekcióját (Stuff by Hilary Duff), és saját illatot adott ki, Elizabeth Ardennel, amely a With Love… Hilary Duff nevet viseli (a Dignity With Love című daláról, amiből kislemez lett; a parfüm reklámja is a videoklip részleteiből áll). színésznő, énekes, divattervező és szónok. A sikert hozó televíziós show főszerepe után

Hilarynek a popszakmában is nagy sikerei vannak, albumjaiból csaknem 13 millió fogyott el világszerte. Legújabb albuma a Dignity, amely 2007 áprilisában került a polcokra.

Hatalmas pénzösszeget adományozott a Katrina hurrikán áldozatainak, és ő lett a nemzetközi szóvivője a Kids With A Cause segélyszervezetnek.

Gyerekkor [szerkesztés]

Duff a texasi Tescoban született 1987. szeptember 28-án[1], Susan Colleen (leánykori nevén Cobb), és Robert Erhart Duff második gyermekeként. Duffnak van egy nővére, Haylie Duff, aki szintúgy színész- és énekesnő. Édesanyja arra bátorította Hilaryt, hogy vegyen színi órákat Haylie mellett, minek eredményeként a két lány szerepeket nyert el különböző színházi előadásokban. Hat és nyolc évesen a Duff-testvérek balettezni kezdtek tanulni a texasi San Antonioban. [1] A testvérek fellelkesedtek a színészet, mint szakma ötletére, és végül áttelepültek anyjukkal Kaliforniába. Duff édesapja otthon maradt, hogy gondoskodjon üzleteikről. [2] Sok év meghallgatás és találkozás után a Duff-testvérek különböző tévés reklámokban szerepeltek. [3]

Televízió

Korai munkák

Az első film amiben szerepelt 1997-ben a True Woman c. filmben. Szintén kapott egy kisebb szerepet a "Playing by Heart" c. filmben, 1998-ban. Ugyanebben az évben megkapta Wendy, a boszorkány szerepét, a Casper és Wendy találkozása c. filmben, ahol találkozik az animációssal karakterrel, Casperrel. 1999-ben kapott egy szerepet a "The Soul Collector" című filmben. Ezért a szerepért kapott egy díjat a Young Artist Awards-on. 2000-ben volt két vendégszerepe a "Daddio"-ban és a "Chicago Hope"-ban.

Lizzie McGuire

Hilary felvételizett Lizzie McGuire szerepére, a Disney Channel egyik legsikeresebb sorozatába. A szerepet meg is kapta, 2001-ben. Lizzie egy ügyetlen, de átlagos középiskolás lány. A sorozatot 3 évig forgatták, azaz 2001-től 2004-ig tartott. Az első epizódot 2001 január 12-én adták le a Disney Channel-en. Az első részt több, mint 2,5 millióan nézték meg. Ez a sorozat hozta meg Duff számára az igazi áttörést. Egy két epizódban feltűnik pár ismerős arc is, mint például Frankie Muniz, aki Hilary volt barátja. Hilary mellett még olyan színészek szerepelnek, mint Adam Lamberg (Gordo), Robert Carradine (Sam McGuire), Hallie Todd (Jo McGuire), A sorozatból készült egy film változat is, 2003-ban, ahol Hilary két karaktert is alakít. A Lizzie Mcguire Movie 42,6 millió dollár hasznot hozott már az első héten.

Egyéb projektek

2002-ben megkapta Kelly szerepét a Tinikadét c. filmben. A művészi ambiciókkal megáldott Kelly élete csak a divat körül forog. A gondtalan élet azonban véget ér, amikor édesanyja újra férjhez megy. Egyik csapás követi a másikat: hamarosan másik városba költöznek, és új iskolába kell járnia, méghozzá mostohaapja katonai akadémiájára. Kemény kiképzés vár Kellyre, aki minduntalan kimutatja, hogy nincs ínyére az új rend és az általános viselet. Stone persze mindent elkövet, hogy megfegyelmezze a makrancos lányt. A film a Disney egyik legsikeresebb filmje lett. Sikerült elérnie, hogy kapjon pár vendégszerepet híres sorozatokban. 2000 márciusában megjelenik a "Chichago Hope" c. orvosi sorozatban. 2003-ban a "George Lopez"-ben tűnik fel egy szerep erejéig. Szintén 2003-ben az American Dreams c. sorozatban szerepel nővérével, Haylie-val együtt. 2005-ben a "Joan of Arcadia" egyik részében, mint Joan osztálytársa láthatjuk. A Most Wanted turnéja alatt Mexikó-ban szerepelt az egyik szappanoperában, a "Rebelde"-ben is.

Reklámok

Hilary a saját zenéjével hódítja meg a reklám világot. A Candies[4] reklámjában egy gazdag lányt játszik, aki magától értetődően imád shoppingolni.

Nem egyszer a Barbie babákat reklámozta. [5][6][7]

Nővérével, Haylie Duff-fal együtt szerepelt az Icebreakers rágógumi reklámjában.[8]</ref>[9]

Disney nemcsak filmszerepeket oszt Hilary-nek, hanem már reklám szerepeket is.[10]

2006. Massively Mini Media Player népszerűsítése az Tiger Electronics felkérésében.[11]

A 2007-ben megjelent Dignity albumán szereplő "With Love" száma szerepel a With Love parfüm reklámjában.[12]

Filmes karrier

2003-2004

Az első filmes szerepe az "Öcsikém" című családi-akciófilmben volt. A film elég sikeres lett ahhoz, hogy egy folytatást is csináljanak, de ebben Hilary már nem szerepel. Később a Lizzie McGuire Movie-ban szerepelt, a film az egész világon nagyon sikeres lett. 2003-ban Steve Martin és Bonnie Hunt tizenkét gyereke közül játssza az egyik gyereket a Tucatjával olcsóbb című filmben. Ennek a mozinak is lett egy második része 2005-ben. A második rész közel sem lett olyan sikeres, mint az első rész. 2004-ben főszerepet kapott a Los Angeles-i tündérmese című romantikus-vígjátékban. Chad Michael Murry oldalán alakította a "modern Hamupipőkét". A film világszerte 66 068 046 dollárt keresett. Ennek ellenére mégis jelölték Arany Málnára a Legrosszabb színésznő kategóriában. Ugyanebben az évben szintén egy főszerepet kapott a "Sztár születik" című moziban, ahol énekelnie is kellett. Néhány kritikus dicsérte Duffot, mert az előző filmjeinél egy sokkal érettebb szerepben jelent meg. 2004-ben a Télapó nyomában című filmben Crystal szinkronhangja volt.

2005-2006

2005-ben főszerepet kapott Heather Locklear oldalán a "Tökéletes pasi" című filmben. Ahol Heather az egyedülálló anyuka és neveli két lányát. Majd még ebben az évben elkészült a "Tucatjával olcsóbb 2" is. Ezért a szerepért kapott egy jelölést a 2006-os Arany Málnán. 2006-ban a nővérével együtt szerepelt a "Material Girls" vagyis "Lányok a pácban" című vígjátékban. A film csupán 16 847 695 dolláros hasznot hozott és a szerepért 2 kategóriában is jelölték Arany Málnára Hilaryt és Hayliet.

2007

2007 elejént a Duff nővérek a Foodfight! nevű számítógépes játéknak kölcsönözték a hangjukat, melynek lesz egy film változata amit 2008áprilisában fognak majd bemutatni. Szintén szerepelni fog egy filmben, majd 2008-ban a War Inc-ben, a szerződést már alá is írták. A filmet júliusban mutatják be nálunk. 2007 szeptemberében elkezdte forgatni legújabb filmjét, a Gretat.

2009

Hilary Duff szerepelt a Szellemekkel suttogók egy epizódjában, de feltűnt a "Stay Cool" filmben is Chevy Chase oldalán. Lehetőséget kapott továbbá a "What Goes Up" filmben is, de a kritikusok R kategóriásnak nevezték teljesítményét. A fiatal csillag nem szomorkodik, máris a munkába temetkezett. Jövőre a "Provinces of Night" és a "The Story of Bonnie and Clyde"-ban láthatjuk viszont. Idén szerepelt a Gossip Girl (Pletykafészek) című sorozatban (s03e04...).

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 311
Tegnapi: 118
Heti: 985
Havi: 2 700
Össz.: 699 798

Látogatottság növelés
Oldal: Hilary Duff
Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad - © 2008 - 2018 - hiressegek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »