Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

Beyoncé Giselle Knowles (Houston, 1981. szeptember 4.) hétszeres Grammy-díjas amerikai R&B-énekesnő, dalszerző, zenei producer és színésznő. A Texas állambeli Houstonban született. Több művészeti iskolába járt, melyek versenyein többször is fellépett énekes-táncos produkciókkal. Az 1990-es években lett világhírű a világ egyik legnagyobb lánycsapata, a Destiny's Child tagjaként, amely több 50 millió lemezt adott el világszerte. 2003-ban jelent meg Beyoncé első szólóalbuma Dangerously in Love címmel, amelyen olyan világszerte sikeres dalok hallhatók, mint a Crazy in Love és a Baby Boy. Az album a 2004-es Grammy-díj-átadón öt díjat kapott. Beyoncé a Destiny's Child 2005-ös feloszlása után szólóban folytatta az éneklést.

2006-ban jelent meg második albuma, B'Day címmel. Az albumon több világszerte sikeres dal is hallható, többek között a Déjà Vu, az Irreplaceable és a Shakirával készült Beautiful Liar.

2008 végén jelent meg harmadik albuma, az I Am… Sasha Fierce,If I Were a Boy és a Single Ladies (Put a Ring on It) lett sikeres. 2009-ben több sikeres kislemez jelent meg az albumról: a Halo, a Diva, az Ego és a Sweet Dreams. amelyről elsőként két kislemez, az

Beyoncé az éneklés mellett több filmben is szerepelt: 2006-ban a Rózsaszín párduc című vígjátékban és még ugyanabban az évben egy 1981-es Broadway-musical, a Dreamgirls filmes adaptációjában is ő játszotta az egyik főszerepet, amiért két Golden Globe-jelölést kapott. 2009-ben a Cadillac Records című filmben nyújtott alakításáért kapott Golden Globe-jelölést. Obsessed című filmje 2009-ben jelent meg, amely szintén sikereket könyvelhetett el.

2004-ben alapította meg saját divatmárkáját, a House of Deréont. Többek között a Pepsi, a Tommy Hilfiger és a L'Oréal arca. 2002 óta tart kapcsolata Jay-Z amerikai rapperrel, akivel 2008. április 4-én házasodtak össze. Húga, Solange szintén énekes.

Knowles 2007 júniusa és 2008 júniusa között a második legmagasabban fizetett zenész 80 millió dolláros bevételével.

Gyermekkor és korai karrier

Beyoncé a Texas állambeli Houstonban született. Édesapja Mathew Knowles zenei menedzser, édesanyja Tina Beyincé divattervező és fodrász. Apja afroamerikai, anyja kreol (afroamerikai, indián és francia) származású. Beyoncé keresztneve ésedanyja vezetéknevének egy módosított változata. Egy húga van, Solange Knowles, énekes, dalszerző és színésznő.

Beyoncé a texasi St. Mary Elementary Schoolba (általános iskola) járt, ahol több táncórára is beiratkozott, többek között dzsesszet és balettet is tanult. Akkor jöttek rá, hogy van tehetsége az énekléshez, amikor a táncoktatója elkezdett dúdolni egy dalt és Beyoncé fejezte be úgy, hogy eltalálta a magas hangokat. Mivel szégyenlős kislány volt, édesanyja biztatta, hogy ha énekelni szeretne, akkor énekeljen. Első fellépésére általános iskolájának tehetségkutatóján került sor. Ekkor leküzdötte minden félelmét és elhatározta, hogy világhírű énekesnő lesz. Hétéves korában részt vett egy tehetségkutatón, ahol John Lennon Imagine című számát adta elő. A közönség állva tapsolt Beyoncénak, így egyértelmű volt, hogy ő nyeri meg a versenyt.

Az 1990-es években Beyoncé beiratkozott a Parker Elementary SchoolHigh School for the Performing and Visual Artsba járt, később a Houston szomszédságában lévő Alief város Alief Elsik High Schooljában tanult. Ekkor Beyoncé a St. John metodista templom kórusának szólistája lett. Csak két évig volt a kórus tagja, mivel ekkoriban kezdte építeni zenei karrierjét. houstoni zenei magániskolába. Belépett az iskola kórusába, így egyre többet énekelhetett közönség előtt. Középiskolába a szintén houstoni

Beyoncé nyolcévesen találkozott LaTavia Robersonnal egy meghallgatáson, ahol egy lánycsapathoz kerestek tehetséges fiatal énekesnőket. Ők és Kelly Rowland lettek az együttes tagjai, mellyel rapzenét adtak elő táncos produkciókban. Az együttes neve eredetileg Girl Tyme volt, és összesen hat tagja volt. A Girl Tyme rövid idő alatt országos népszerűségre tett szert. Később egy nyugati parti R&B-producer, Arne Frager elutazott Houstonba, hogy élőben is lássa a lányokat. Tetszett neki az együttes zenéje, ezért az észak-kaliforniai stúdiójában több hanganyagot is felvett velük. Főleg Beyoncé hangját helyezte az előtérbe. Azért, hogy a lányokat felfedezzék, Arne Frager bejuttatta őket az akkori legnagyobb televíziós tehetségkutatóba, a Star Searchbe, amit később nem sikerült megnyerniük, mivel a dal, amit énekeltek, nem volt megfelelő, Beyoncé nem tudta önmagát adni. A vereség elbizonytalanította Beyoncét, de visszanyerte az önbizalmát amikor megtudta, hogy olyan ma is világhírű énekesek, mint Justin Timberlake vagy mint Britney Spears sem nyerték meg ezt a műsort.

1995-ben Mathew Knowles, aki akkor még orvosi műszereket árusított, felmondott a munkahelyén, hogy a lányok menedzsere legyen. Ez a lépés jelentős mértékben csökkentette a Knowles család jövedelmét, és az állandó feszültségek miatt Beyoncé szülei elváltak. Később Mathew Knowles lecsökkentette az együttes létszámát négy főre, ekkor Beyoncé, Kelly Rowland, LaTavia Roberson és az 1993-ban csatlakozott LeToya Luckett voltak a tagjai. Tina Knowles szalonjában és annak hátsó udvarában gyakoroltak, és gyakran felléptek R&B-lányegyüttesek előzenekaraként. Tina tervezte meg és készítette el a lányok ruháit, amiket a Destiny’s Child korszakban is viseltek. Végül Mathewnak sikerült őket leszerződtetnie az Elektra Recordshoz, aminek köszönhetően pár hónappal később megjelent az akkor már Destiny’s Child néven futó együttes első lemeze.

A Destiny’s Child korszak

A lányegyüttest, aminek Beyoncé volt az egyik alapító tagja, 1993 óta hívják Destiny’s Childnak (az együttes neve Ézsaiás könyvébőlColumbia Records. Még ugyanabban az évben felvették az együttes bemutatkozó dalát, a Killing Time-ot, mely a Sötét zsaruk című film egyik főcímdala lett. származik). 1997-ben szerződtette le őket a

1998-ban jelent meg az együttes első albuma, Destiny’s Child címmel. Ez tartalmazza az első sikeres számukat, a Wyclef Jeannal készült, No, No, No-t. Az albumból nemcsak sokat adtak el, de szakmai díjakat is nyertek vele, többek között a Soul Train Lady of Soul Awardson megkapták a Legjobb R&B/soul kislemez (No No No), az Év R&B/soul albuma és a Legjobb új R&B/soul vagy rap előadó kategóriában a díjat.

1999-ben jelent meg az együttes második albuma The Writing's on the Wall címmel. Ez az USA-ban 8-szoros platinalemez lett. Az albumon olyan világsikerek hallhatóak, mint például az első Billboad Hot 100-as listavezető számuk, a Bills, Bills, Bills vagy a Jumpin' Jumpin' és a Say My Name, mely máig az egyik legnépszerűbb számuk világszerte. A Say My Name nyert a Legjobb R&B-dal együttestől és a Legjobb R&B-dalThe Writing's on the Wallból 13 millió példány kelt el világszerte, ez az album jelentette számukra az igazi áttörést. kategóriákben a 2001-es Grammy-díjátadón. A

Később felröppentek olyan hírek, hogy szerződésszegés miatt LaTavia Roberson és LeToya Luckett beperelték a Mathew Knowlest. A pernek az lett a következménye, hogy ők ketten kiléptek a Destiny’s Childból. Kettejük helyére érkezett Michelle Williams és Farrah Franklin, a Say My Name videoklijében is már ők szerepeltek. Farrah Franklin végül öt hónap után kilépett az együttesből, csak néhány promóciós megjelenésen és fellépésen jelent meg. A perek miatti negatív hangulat miatt lépett ki az együttesből.

Ezután a Destiny’s Child tagjai Beyoncé Knowles, Kelly Rowland és Michelle Williams voltak, és ez volt az együttes leghíresebb felállása. Később a trió elkészítette a Charlie angyalai című film betétdalát, az Independent Women Part I-t, mellyel 11 hétig vezették az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistát. Az új felállással még sikeresebbek lettek. Később LaTavia és LeToya visszavonták a pert, amit Mathew Knowles ellen kezdeményeztek. 2001-ben megjelent a Destiny's Child harmadik albuma a Survivor, mely elterelte a lányok figyelmét a közelmúlt eseményeiről. Az album első kislemezével, a Survivorrel is LaTaviát és LeToyát célozták meg. Az album az amerikai Billboard 200-as albumeladási listán rögtön az első helyen nyitott, 663 000 eladott példánnyal. A Survivorből több mint 10 millió példány kelt el világszerte, ennek mintegy 40%-a az USA-ban. A Survivorön kívül az album másik nagy sikere a Bootylicious című dal. A 2001-es Grammy-díjátadón az együttes ismét megkapta a ’’Legjobb R&B-dal együttestől’’ díjat, a Survivorért. Még ebben az évben megjelentettek egy karácsonyi albumot, az 8 Days of Christmast, majd bejelentették, hogy az együttes egy ideig szünetel, hogy a lányok beindítsák a szólókarrierjüket.

Szólókarrier kezdete

2000-ben egy amerikai rapper, Amil felkérte Beyoncét, hogy bemutatkozó albumára, az All Money Is Legalre közösen énekeljenek fel egy dalt, aminek címe I Got That lett. 2001 elején Beyoncé Mekhi PhiferCarmen - Egy hip hopera című filmben, melyben ő játszotta a főszereplőt, Carment. A film Georges Bizet Carmen című 19. századi philadelphiai operájának modern feldolgozása. színész segítségével megkapta első filmes szerepét, a

2002-ben már egy nagyobb szabású filmben kapott szerepet, a Mike Myers főszereplésével készült Austin Powers 3. - Aranyszerszámban, melyben ő játszotta Foxxy Cleopatra szerepét. A film már az első héten 73.1 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek. A film kapcsán elkészült Beyoncé első szóló kislemeze és videoklipje, a Work It Out, mely a film egyik főcímdala lett.

2003-ban a Cuba Gooding, Jr főszereplésével készült Kísértés két szólamban című filmben szerepelt. Ennek a filmnek a főcímdalát, a Fighting Temptationt is ő énekelte, Missy Elliott-tal, MC Lyte-tal, és Free-vel. Még ugyanabban az évben partnerével, Jay-Z-vel is elkészítette első közüs videoklipjét, a '03 Bonnie & Clyde-ot. Felénekelte 50 Cent In Da Club című számát is a saját verziójában.

2003-ban Luther Vandross-szal készített egy közös dalt, melynek címe The Closer I Get to You (a dalt eredetileg Roberta Flack és Donny Hathaway énekelték 1977-ben). A dalért megkapták a Legjobb R&B-dal együttestől vagy duótól Grammy-díjat. A következő évben Luther Vandross imét felkérte Beyoncét egy duettre a Dance with My Father című dalhoz, amelyért ismét Grammy-díjat kaptak a Legjobb női R&B duett kategóriában.

Dangerously in Love (2003–2005)

Kelly Rowland és Michelle Williams után 2003-ban Beyoncénak is megjelent első szólóalbuma. Dangerously in Love címmel. Az album a Billboard 200-as albumlistán rögtön az első helyen debütált, 317 000 eladott példánnyal. Az albumból 11 millió példány kelt el világszerte, és az USA-ban 4-szeres platinalemez lett.

Az album első kislemeze a Jay-Z-vel készült Crazy in Love, mely szinte a világ összes slágerlistáját vezette. Ez volt az első olyan száma, mellyel vezette az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistát (rögtön 8 hétig), és a brit slágerlistán is sokáig előkelő helyen állt. A dal a 2003-as nyár egyik legnagyobb slágere lett, 4. volt az amerikai kislemezeladási lista évvégi összesítésében, és elérte az aranylemez minősítést.

Az album második kislemeze a Baby Boy lett, melyen Sean Paul is közreműködik. Kilenc hétig vezette a Billboard Hot 100 listáját (egy héttel tovább, mint a Crazy in Love). A Baby Boy elérte a platinalemez minősítést is. Az album harmadik kislemeze a Me, Myself and I, a negyedik és egyben utolsó kislemez pedig a Naughty Girl, amely már 2004-ben jelent meg. Mindkét kislemez benne volt a Top5-ben a Billboard Hot 100 listán.

Beyoncé a 2004-es Grammy díjátadón öt díjat kapott, mint szólóénekesnő. Többek között megkapta a Legjobb női R&B-dal díját (a Dangerously in Love 2-ért), a Legjobb R&B-dal díját (a Crazy in Love-ért), és a Legjobb R&B-album díját. A 2004-es BRIT Awards-on megkapta a Legjobb nemzetközi női szóló előadó díjat.

A Destiny Fulfilled és a trió feloszlása (2004-2005) [szerkesztés]

Beyoncé már 2004-ben ki akarta adni a következő szóló albumát, de Kelly Rowlanddel és Michelle Williamssel úgy döntöttek, hogy még egy utolsó albumot kiadnak közösen. 2004-ben Beyoncét az a megtiszteltetés érte, hogy a Super Bowl XXXVIII-on ő énekelhette el az USA nemzeti himnuszát.

3 éves szólókarrierek után a lányok 2004-ben kiadták negyedik albumukat Destiny Fulfilled címmel. Az album a Billboard 200-as album listán 2. lett, és olyan sikeres dalok hallhatók rajta, mint a "Lose My Breath" , a T.I.-jal és Lil Wayne-nel készült "Soldier", a "Girl", és a "Cater 2 U". 2005-ben a lányok világkörüli turnéra indultak, melynek a Destiny Fulfilled... And Lovin' It nevet adták. A turné áprilistól szeptemberig tartott, és az utolsó barcelonai koncerten jelentették be hivatalosan az együttes feloszlását. 2005 októberében még megjelentettek egy válogatás-albumot a #1's, melyen hallható az együttes összes világszerte sikeres száma, kiegészülve egy új dallal, mely a "Stand Up for Love". Az együttes 2006 márciusában csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en. A Destiny’s Child minden idők legtöbb lemezét eladó női együttese. 2006-ban folytatódott Beyoncé színészi karrierje. Szerepet kapott a Steve Martin főszereplésével készült Rózsaszín párduc című vígjátékban. A filmben egy világhírű énekesnőt, Xania-t játszotta el. A film 2006. február 10-én jelent meg és már az első héten 21.7 millió dolláros bevételt hozott a készítőknek. A film főcímdalát a "Check on It"-ot Beyoncé énekelte Slim Thug amerikai rapper közreműködésével. A dal első lett az amerikai Billboard Hot 100-as listán.

2006 végén Beyoncé megkapta a Dreamgirls című film egyik főszerepét. A film egy 1981-es Broadway musical filmes adaptációja, mely az 1960-as években aktív, a Motown Records-nál éneklő lány együttesről a Supremes-ről szólt. A filmben Deena Jones (Diana Ross) szerepét Beyoncé kapta meg. A film 2006 decemberében jelent meg, és Beyoncén kívül olyan sikeres színész-énekesek szerepelnek még, mint Jamie Foxx, Eddie Murphy és Jennifer Hudson. A filmben Beyoncé többször is dalra fakad, ezek közül a legismertebb a "Listen" című dal. A 2006-os Golden Globe-díj átadón Beyoncét két díjra jelölték: a Legjobb női főszereplő vígjátékban vagy musicalben díjra és a Legjobb főcímdal díjra (a "Listen"-ért).

B'Day (2006–2007)

2006-ban Beyoncé a Dreamgirls felvételei után elkezdte második szólóalbumának az elkészítését. A new yorki Sony Music Studios-ban csinálta a felvételeket a régebbi munkatársaival, kiegészítve Rich Harrisonnal, Rodney Jerkinssel és Sean Garrettel. Az album dalainak felvételei majdnem három hét alatt elkészültek. 2006. szeptember 4-én, Beyoncé 25. születésnapján jelent meg második albuma B'Day címmel. Az album a billboard 200-as album listán rögtön az első helyen debütált 541,000 eladott példánnyal. Az B'Day a 2006-os év harmadik legjobban kelendő albuma volt. Az USA-ban 3-szoros platinalemez lett. Az albumon olyan sikeres számok hallhatók, mint például az Angliában első Déjà VuIrreplaceable, mely 10 hétig vezette a Billboard Hot 10-as listát. 2007 április 3-án újra kiadták a B'Day-t, B'Day:Deluxe edition címmel, melyen több új szám hallható. Többek között felkerült az Irreplaceable spanyol nyelvű változata, a Listen és a Shakirával készült Beautiful Liar. Így összesen 10 videoklip készült az albumon hallható dalokból. melyben ismét közreműködik Jay-Z, és az

Az album népszerűsítése céljából Beyoncé világkörüli turnéra indult. A turné a The Beyoncé Experience nevet kapta. A 2007-es Grammy díj átadón Beyoncé megkapta a Legjobb R&B album díjat, és ő az első nő, aki az American Music Awards-on megkapta a Legjobb nemzetközi előadónak járó díjat.

2008 - I Am... Sasha Fierce

2008. november 18-án jelent meg Beyoncé harmadik albuma I Am… Sasha Fierce címmel. Beyoncé elmondta, hogy Sasha Fierce az a személy, akivé ő válik, amikor színpadon van. Az album igazából egy kétoldalú CD. Az egyik oldalon (I Am…), olyan számok hallhatók, melyek Beyoncé valódi személyiségét tükrözik, a másik oldalon (Sasha Fierce), pedig olyan számok hallhatók, melyek Beyoncé színpadi személyiségét tükrözik. Rodney Jerkinsnek egy interjúban elmondta, hogy az album stílusa kapcsolatban van a Cadillac Records című filmmel. A Cadillac Records egy életrajzi film, amely Etta James blues énekesnőről szól, melynek szerepét Beyoncé kapta meg.

2008-ban Beyoncé egyszerre jelentette meg az album első két kislemezét az "If I Were a Boy"-t és a "Single Ladies (Put a Ring on It)"-et. Mindkét kislemez világszerte sikeres lett. Az amerikai Billboard Hot 100-as listán az "If I Were a Boy" harmadik lett, míg a "Single Ladies (Put a Ring on It)" négy hétig állt az első helyen (2008-2009). 2009 tavaszán Beyoncé világkörüli turnéra indul. A turné a Beyoncé's I Am... Tour nevet kapta, az út során fellép Amerikában, Európában (többek között Magyarországon), Japánban és Ausztráliában.

2008. december 13-án duettet énekelt a brit The X FactorAlexandra Burke-el, aki megnyerte a versenyt. tehetségkutató döntősével,

2009 - Turné és fellépések

2009. január 18-án fellépett a Lincoln Emlékműnél, Barack Obama elnöki beiktatásának tiszteletére rendezett ünnepségen. 2009 január 20-án, a beiktatási bálon Barack és Michelle Obama első táncánál, Beyoncé énekelhette el nekik Etta James "At Last" című dalát. Az eskütételt és a beiktatási bált élőben közvetítette az amerikai ABC televízió.

2009. február 22-én Beyoncé fellépett egy zenés, táncos produkcióval a 81. Oscar gálán a díjátadó műsorvezetőjével Hugh Jackmannel, a High School Musical sztárjaival Vanessa Hudgenssel és Zac Efronnal, valamint a Mamma Mia! sztárjaival Amanda Seyfrieddel és Dominic Cooperrel. A produkcióban több világhírű film betétdalát énekelték el.

Minden idők legtöbb jelölését kapta Lady Gagával együtt a 2009-es MTV Video Music Awards-on, a kilenc jelölésből hármat sikerült díjra váltania, a "Single Ladies (Put a Ring on It)"-ért megkapta az "Év Videója" díjat. Hatalmas botrányt kavart az est során Kanye West, aki miután Taylor Swift megnyerte a "Legjobb női előadó" díjat (ebben a kategóriában Beyoncé is jelölt volt), felugrott a színpadra, kivette Swift kezéből a mikrofont és hangot adott meggyőződésének, mely szerint "Beyoncé készítette minden idők egyik legjobb videóját". Knowles miután átvette az "Év Videója" díjat, felhívta Swift-et a színpadra, hogy elmondhassa beszédét.

2009 októberében megkapta a Billboard "Woman of the Year" díját. Beszédében megjegyezte, hogy "ő a legszerencsésebb nő a világon".

Knowles 2009. november 5-én fellépett az MTV Europe Music Awards-on, ahol a "Sweet Dreams"-t adta elő. Négy kategóriában jelölték, ebből hármat váltott díjra: övé lett a "Legjobb videó", a "Legjobb dal" valamint a "Legjobb női előadó" díja.

Egyéb tevékenységei

House of Deréon

2004-ben Beyoncé és edésanyja alapították meg családi vállalatok Beyond Productionst, melynek segítségével finanszírozni tudták Beyoncé divatkollekcióját. 2005-ben Beyoncé és édesanyja bemutatták House of Deréon-t, mely egy Prêt-à-porter ruhakollekció a kortárs nőknek. A koncenpciót a család három generációjának női tagjai inspirálták, a név is Beyoncé nagymamájáról, Agnèz Deréontól származik, aki varrónő volt. Tina Knowles szerint a teljes sorozat stílusa legjobban Beyoncé stílustán alapszik. 2006-ban a House of Deréon termékeit nyilvános kiállításokon bemutatták a Destiny Fulfilled ... And Lovin' It turné keretében. A divatcégnek az Egyesült Államokban és Kanadában vannak boltjai, amelyekben bundával kiegészült sportruhákatés farmerokat árulnak, hozzájuk illő kézitáskákkal és lábbelikkel (a lábbeliket a House of Brands szállítja, amely egy houstoni cípővállalat). 2008 elején elindították a Beyoncé Fashion Diva-t, egy mobiljátékot, amelyet az interneten is el lehet érni (ezzel is népserűsítve a House of Deréont).

Terméktámogatás

2002-ben Beyoncé leszerződött a Pepsivel, melynek értelmében több televíziós, rádiós és internetes reklámban kellett szerepelnie. 2004- ben Britney Spearsszel, Pinkkel és Enrique Iglesiasszal szerepelt egy TV-s reklámban, a következő évben pedig Jennifer Lopezzel és David Beckhammel. Több kerskedelmi céggel is szerződést kötöt, melyek szépségápolási termékeket és parfümöket árulnak. 2003-ban egy 1 millió dolláros szerződést kötött a L'Oréallal. 2004-ben adta ki saját parfümét a True Start, a Tommy Hilfiger támogatásával. A termékhez való hozzájárulásai részeként Beyoncé énekelte a Wishing on a StarTrue Star Goldot szintén a Tommy Hilfigernél,

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 317
Tegnapi: 118
Heti: 991
Havi: 2 706
Össz.: 699 804

Látogatottság növelés
Oldal: Beyoncé
Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad - © 2008 - 2018 - hiressegek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu