Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

Orlando Bloom 1977. január 13-án született az angliai kisvárosban Canterbury-ben. Édesanyja Sonia Constance Josephine Copeland aki Indiában született Betty Constance Josephine Walker és Francis John Copeland orvos házaspár gyermekeként. Vérszerinti édesapja Colin Stone (a család jó barátja), nevelőapját Harry Saul Bloomot, a dél-afrikaiSamantha Bloomot (aki szintén színész) édesanyjuk, Sonja Bloom és egy családi barátjuk, Colin Stone nevelte. Édesanyja 13 évesen mondta meg neki, hogy vérszerinti apja Colin Stone. születésű zsidó regényíró és az apartheid harc egyik jelentős képviselőjét négyéves korában elveszti. Őt és nála két évvel idősebb testvérét,

Orlando fejében, hamar megfordult a gondolat, hogy színész legyen, a gyerekkori diszlexiája sem tántorította el az álmától. 1993-ban, 16 évesen Londonba költözött, hogy csatlakozzon a National Youth Theatre-höz, ahol két évet töltött el. Ösztöndíjat nyert a Brit–Amerikai Dráma Akadémiára, majd kisebb szerepeket kapott az angol Casualty és a London’s Burning című tévéshow-ban. 1998-ban súlyos balesete történt kiesett az egyik barátja teraszáról, s 3 métert zuhant. Az orvosai nem sok esélyt láttak arra, hogy valaha is talpra áll. Néhány hét múlva Orlando a saját lábán hagyhatta el a kórházat.

Kate Bosworth amerikai színésznővel élt párkapcsolatban, közel 3 „boldog” év után, 2006 őszén szakítottak. Orlando február óta élt boldog párkapcsolatban a híres modell Miranda Kerrel, amíg júliusban nem szakítottak. Később kibékültek és a szerelem a mai napig is tart.

Első filmszerepét a Wilde (Oscar Wilde szerelmei) című filmben kapta meg. Ennek köszönhetően figyeltek fel rá, és ekkor kapta meg A Gyűrűk Ura(2001-2003) tündéjének, Legolasnak a szerepét is. Peter JacksonA sólyom végveszélyben (2001) c. filmben és feltűnt a Kalcium kölyök (2003) című vígjátékban egy tejesfiút alakítva, aki végül bokszolóvá válik. A Trója(2004) című filmben Brad Pitt és Eric Bana oldalán láthattuk Paris herceget megformálva, A Karib-tenger kalózai(2004-2007) trilógiában Johnny Depp és Keira Knightley mellett formálta meg Will Turner-t a bátor kovácslegényból váló kalózkapitányt. Láthattuk még egy romantikus vígjátékban, az Elizabethtown(2005) című filmben Kirsten Dunst partnereként, és egy igazi történelmi szerepben a Mennyei királyság című filmben, ami a keresztes háborúk idejében játszódik. Menedék (2005) című filmben társproducerként működik közre. A 2007 szeptemberében fejeződött be az In Celebration című színházi darab bemutatója Londonban, amelyben Orlando is részt vett, Steven szerepét játszotta. Legközelebb Orlando-t 2009-ben láthatjuk a mozikban a New York I love you című filmével és a The Red circle c. filmben Corey-t alakítva Johnny Too rendezésével. trilógiája meghozta neki a várva várt sikert. Számos sikerfilmben szerepelt, már fiatal kora ellenére. Kisebb szerepet kapott

A drum n bass és a happy house zenéket kedveli. Nem néz tv-t és nem olvas magazinokat, Internet fóbiája van. Nagyon szereti az állatokat, főleg a kutyákat. Szigorúan vegetáriánus. Környezetvédő, a Greenpeace tagja.

  • Orlando magát adrenalinfüggőnek vallja. Olyan extrém sportokat űz, mint például a bungee jumping, a szörfözés, az ejtőernyőzés, valamint a filmjei forgatásakor a kaszkadőrködést is elvállalta: „Mindig macskának képzelem magam, a macska felugrik az asztalra, és nem inog meg utána. Csak megáll. … Ilyenek a tündék is. Kecses kifinomult a mozgásuk minden pillanatban” – nyilatkozta a Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége extra lemezén.
    Nem úszta meg ezeket sérülés nélkül. Szinte mindenét eltörte már, köztük a gerincét is. Az orvosok azt mondták, nem fog tudni lábra állni. Ám Orlando 13 nappal később bár mankóval, de saját lábán sétált ki a kórházból, és rácáfolt a diagnózisra.
  • 2 tetoválása van. Az egyik egy csillag, mely a Napot szimbolizálja, a másik egy tünde szimbólum, amely a 9-es számnak felel meg. Ezutóbbit A Gyűrű Szövetségének tagjaival [1] együtt készíttette.
  • Gyerekkorában diszlexiás volt, és jelenleg is rosszul olvas.
  • A Gyűrűk Ura forgatásán leszokott a cigiről, azóta rágja a körmét
  • Kate Beckinsale-lel együtt reklámozta a GAP ruhamárkát.
  • Kedvenc focicsapata a Manchester United.
  • Vallása: buddhizmus.
  • 2008-ban Arany Málna díjra jelölték, mint legrosszabb mellékszereplő színész, Orlando inkább mint férfi, semmint színész mozog a médiában a kritikusok szerint.[2]
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 342
Heti: 1 020
Havi: 2 735
Össz.: 699 833

Látogatottság növelés
Oldal: Orlando Bloom
Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad - © 2008 - 2018 - hiressegek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »