Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

William Bradley „Brad” Pitt (született 1963. december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből egy Golden Globe-díjat nyert el. Pittet a világ legvonzóbb férfiai között tartják számon, magánélete a bulvársajtó kedvelt témája.

Színészi pályafutását sorozatokban történő vendégszereplésekkel kezdte, legemlékezetesebb alakítását 1987-ben, a Dallas című sorozatban nyújtotta. 1991-ben vált ismertté a nagyközönség számára, a Thelma és Louise című filmben. Első főszerepeit a Folyó szeli ketté1992) és az Interjú a vámpírral (1994) című filmekben kapta. Az 1994-es Szenvedélyek viharában című drámában Anthony Hopkins oldalán szerepel, ez az alakítás hozta meg számára az első Golden Globe-jelölést. 1995-ben a kritikusok dicsérték alakítását a Hetedik és a 12 majom című filmekben, az utóbbi egy Golden Globe-díjat (legjobb férfi mellékszereplő-kategóriában) és egy Oscar-jelölést hozott a színésznek. Pitt főszerepet játszott a Harcosok klubja című 1999-es kultuszfilmben, majd a 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiben (illetve annak későbbi folytatásaiban). A színész legnagyobb bevételi sikerét a Trója2004) és a Mr. és Mrs. Smith (2005) című filmekkel érte el. Második Oscar-jelölését 2008-ban, a Benjamin Button különös élete címszerepéért kapta. Legújabb filmje, a Quentin Tarantino által rendezett Becstelen brigantyk 2009 augusztusában került a mozikba. ( (

Gwyneth Paltrow-val való kapcsolatának befejeződése után Brad Pitt öt évig Jennifer Aniston férje volt. 2005-ben Pitt Angelina Jolie-val létesített a média által nagy érdeklődésre számot tartó párkapcsolatot, jelenleg élettársi kapcsolatban élnek és három örökbefogadott, valamint három vér szerinti gyermekük van. Pitt Plan B Entertainment néven saját filmprodukciós céget tudhat magáénak, mely többek között a 2007-es A tégla című, négy Oscart nyert filmet is elkészítette. Az utóbbi években a színész egyre többet foglalkozik társadalmi problémákkal és a humanitárius ügyek támogatójaként lép fel az egész világon.

Az Oklahoma állambeli Shawnee-ben született, 1963. december 18-án. Édesapja William Alvin Pitt, egy szállítócég tulajdonosa; édesanyja, Jane Etta (leánykori nevén Hillhouse) középiskolai tanácsadó.[1] Pitt testvéreivel, Douggal (sz. 1966) és Julie Neal-lel (sz. 1969) együtt a Missouriban lévő Springfieldben nőtt fel,[2] ahová családja a fiú születése után költözött. Gyerekkorában konzervatív baptista[3] szellemben nevelték.

A Kickapoo középiskola diákjaként Pitt többféle sportot űzött, rendszeresen részt vett iskolai vitakörökben és musicalekben is. 1982-től a Missouri egyetemen kezdett újságírást, azon belül marketinget tanulni.[4] 1985-ben, két héttel a diploma megszerzése előtt félbehagyta tanulmányait, és Los Angelesbe utazott, hogy színészi leckéket vegyen. Amikor megkérdezték, miért döntött így, a következőket felelte: „A diploma megszerzésének közeledtével különös érzés lett úrrá rajtam. Láttam, ahogyan a barátaim sorra munkahelyekhez jutnak. Nem álltam még készen arra, hogy családot alapítsak. Szerettem a filmeket. Számomra különféle világokba vezető kapuk voltak és nem Missouri volt az a hely, ahol a filmek készültek. Egyszer csak belém hasított a felismerés: ha a filmek nem jönnek el hozzám, nekem kell utánuk mennem.

Mielőtt sikeres lett, többek közt sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét, illetve óriás csirkének öltözve reklámozta az El Pollo Loco étteremláncot.Az 1980-as évek végén olyan népszerű televíziós sorozatokban kezdett szerepeket kapni, mint a Dallas, thirtysomething, 21 Jump Street, Growing Pains és Head of the Class.

A nagy pillanat 1988-ban érkezett el számára, mikor megkapta első főszerepét a The Dark Side of the Sun című filmben. Azonban még mielőtt a film elkészült volna, polgárháború dúlta fel a forgatás helyszínét, Jugoszláviát, és a filmanyag nagy része egészen 1996-ig nem került elő. A film végül csak abban az évben jelent meg.

1989-ben akkori menyasszonya, Jill Schoelen miatt Budapestre utazott, de a lány elutasította őt egy rendező miatt. Az éjszakát egy pályaudvar előtti padon töltötte (feltehetőleg a Keleti előtt), majd amikor Jugoszláviába tartott néhány barátjához látogatóba, leszállították a vonatról, mert nem voltak rendben a papírjai.[5]

1991-ben sikerült az áttörés az év egyik legnagyobb sikerfilmjében a Thelma és Louise-ban. A sikert a Folyó szeli ketté és a Hetedik című filmek tették teljessé.

Hosszú kapcsolata volt Gwyneth Paltrow színésznővel. 19961997 júniusában a pár szakított. A sajtó kiemelt figyelemmel kísérte kettejük viszonyát és meztelen paparazziképeik is megjelentek különböző bulvármagazinokban. decemberében el is jegyezték egymást, de

2000. július 29-én vette el feleségül Jennifer Anistont, akitől 2005. január 7-én vált el. 2005 nyarán összeköltözött Angelina Jolie2005 decemberében örökbe fogadta Jolie adoptált gyermekeit, a gyerekek hivatalos neve így Maddox Chivan Jolie-Pitt és Zahara Marley Jolie-Pitt. 2006. május 27-én született a pár első vér szerinti közös gyermeke, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. 2007. március 15-én Jolie örökbefogadott egy vietnami kisfiút, Pax Thient, a helyi törvények szerint egyedülálló szülőként, mivel Pitt és ő nem kötöttek házasságot. A kisfiút a jogi procedúra után Pitt szintén a nevére vette. A párnak 2008. július 12-én Nizzában (Franciaország) ikrei születtek: egy kisfiú, Knox Léon Jolie-Pitt és egy kislány, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt. A család jelenleg Franciaországban él. színésznővel, akivel a Mr és Mrs Smith forgatásán került romantikus kapcsolatba.

2000 őszén Brad Pitt Budapesten is megfordult, amikor Robert Redforddal együtt a Kémjátszma című filmet forgatták.[6] Budapest a filmben Kelet-Berlin díszleteit alkotta.

Az 1995-ös 12 majom című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplő kategóriában, 2009-ben pedig a Benjamin Button különös élete szerepéért, a legjobb férfi főszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 333
Tegnapi: 118
Heti: 1 007
Havi: 2 722
Össz.: 699 820

Látogatottság növelés
Oldal: Brad Pitt
Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad - © 2008 - 2018 - hiressegek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »